lørdag 10. april 2010

Når du er litt lei lammelår og påskemarsipan, vil denne retten vende smaksløkene i en helt annen retning. Kan enten lages i en fei på få minutter, eller du kan gjøre alt tilbehøret klart på forhånd.

Påskegodt til 4:
1 pakke tørket pasta, spagetti eller tagliatelle, eller to pakker fersk
20 skiver tynn spekeskinke
8 store skiver soltørkede tomater
2 fedd hvitløk, finhakket
fersk parmesan
god olivenolje
pepper

Sett på lettsaltet vann til pastaen. Vær forsiktig med saltet - tilbehøret er også salt.
Mens pastaen koker, gjør du i stand følgende på hver tallerken:
tynne strimler av spekeskinke og soltørkede tomater, finhakket hvitløk og minst fem skiver raust høvlede skiver parmesan. Dette kan gjøres klart på forhånd og stå på benken dekket med plastfolie til matlysten tar overhånd. I så fall koker du selvfølgelig pastaen til slutt, like før maten skal serveres (ikke for lenge, den skal være 'al dente', dvs med tyggemotstand).

Når pastaen er kokt, slår du av vannet og har i litt olje, før du legger en god porsjon pasta på hver tallerken som står klar med tilbehør. Bland godt med to gafler, så alt komme rtil sin rett.
Spander også en skvett olivenolje på hver porsjon, ta tre gode tak med pepperkvern og sett tallerkenene på bordet, rykende varme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar